Superior Taste Award

OPG Pocedulić iz Gornjeg Kućana prvi u Hrvatskoj osvojio prestižno priznanje

Objavljeno: 02.06.2023. 09:40

Zadnja izmjena: 02.06.2023. 09:40

Krekeri "Varaždinske heljde" OPG Pocedulić iz Gornjeg Kućana osvojili su vrlo visoku ukupnu ocjenu te međunarodnu Superior Taste Award nagradu od strane International Taste Institute-a sa sjedištem u Bruxellesu.

Superior Taste Award je priznanje svjetske razine koje se dodjeljuje nakon ocjene kvalitete prehrambenih proizvoda sa strane više od 200 sudaca koji se odabiru iz najprestižnijih kulinarskih udruga ne samo Europe već i šire. Ova nagrada koja označava proizvod izvanrednog okusa i potvrđene kvalitete pokazatelj je izvrsnosti domaće sirovine (sjemena "Varaždinske Heljde"), predanog rada članova OPG-a Pocedulić te ostvarenje njegove želje da kupcima ponudi čim kvalitetniji i zdraviji prehrambeni proizvod.

- Čast nam je biti i prvi OPG na području Republike Hrvatske koji je zaprimio ovakvo priznanje. Činjenica je da smo mi malo obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo koje polako kroči čvrstim koracima i nemamo namjeru stati. Nedavno je završilo i e-savjetovanje na kojem se konačno na „Popis domaćih i udomaćenih sorti poljoprivrednog bilja“ uvrstila i „Varaždinska heljda“ čiji smo registrirani čuvari sorte, uzgajivači, dorađivači i eto, priznati prerađivači - rekao je, između ostalog, nositelj OPG-a Dario Pocedulić.

Komentari