Oporba u iščekivanju izvanredne sjednice Vijeća o Parkovima

Objavljeno: 02.02.2011. 18:18

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:08

Foto: ilustracija

Vijećnici HNS-a, SDP-a i Robert Podolnjak 19. siječnja podnijeli su zahtjev za sazivanje izvanredne sjednice Gradskog vijeća na kojoj bi se raspravljalo o poslovanju Parkova, ali i općenito o poslovanju trgovačkih društava u kojima Grad ima poslovne udjele.

Nakon toga predsjednik Gradskog vijeća Ivan Herman rekao je kako nema potrebe za sazivanje izvanredne sjednice vijeća na temu Parkova, ali da on smatra da Gradsko vijeće o tome može raspravljati. Istaknuo je međutim da za to nije potrebna izvanredna sjednica nego da se ta točka može uvrstiti i u dnevni red redovne sjednice.

Kako ta točka nije bila uvrštena na dnevni red posljednjeg Gradskog vijeća oporba je i dalje u iščekivanju izvanredne sjednice.

Inače HNS-ovci, koji se za ovu sjednicu žele dobro pripremiti, jutros su od Hermana zatražili i da im se na vrijeme osiguraju određeni materijali za raspravu.

HNS-ovci između ostalog traže izvještaj gradonačelnika o poslovanju Grada s Parkovima, izvješće Upravnog odjela za komunal o poslovima s Parkovima u zadnjih pet godina, kao i specifikaciju zemljišta po katastarskim čestica po katastarskim općinama s kojima Grad Varaždin ima ugovor o poslovima s Parkovima.

Osim toga HNS-ovci traže i pregled svih trgovačkih društava u kojima Grad ima poslovne udjele kao i Ugovore Grada i Javne ustanove Gradski stanovi s tvrtkom T7VIS.

- S obzirom da smo zahtjev za sazivanjem sjednice gradskog vijeća podnijeli 19. siječnja, molimo Vas da za sjednicu koju ćete sazvati sukladno Poslovniku, pripremite i materijale koje tražimo – stoji u zahtjevu za pripremu materijala za sjednicu Gradskog vijeća koji su HNS-ovci poslali Hermanu.

A da će takva sjednica uskoro biti i sazvana na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća, održanoj 25. siječnja, dali su naslutiti predsjednica Nadzornog odbora Parkova Darinka Hajduk Vučić kao i gradonačelnik Ivan Čehok.

Hajduk Vučić zahvalila se vijećnicima koji traže izvanrednu sjednicu istaknuvši kako će to biti prilika za Nadzorni odbor da prezentira svoje viđenje događanja u Parkovima. Najavila je i kako će upravo na toj sjednici članovi Nadzornog odbora možda podnijeti ostavku.

Gradonačelnik Ivan Čehok rekao je kako bi takva sjednica mogla biti sazvana svaki dan, samo se čeka odluka predsjednika Gradskog vijeća Ivana Hermana.



Komentari