VAŽNA OBAVIJEST

OPREZ MOTOCIKLISTI! U Lepoglavi pronađene sajle koje vas mogu ubiti!

Objavljeno: 14.03.2021. 10:21

Zadnja izmjena: 14.03.2021. 10:27

Iako je na posljednjoj sjednici Vijeća za prevenciju kriminaliteta grada Lepoglave policija izvijestila kako je stanje sigurnosti na gradskom području zadovoljavajuće, jedna informacija zabrinula je članove Vijeća. Naime, i na lepoglavskom dijelu Ivanščice netko postavlja razne, potencijalno smrtonosne zamke za vozače quadova i enduro motocikala.

S obzirom na brojne ljepote koje skrivaju Ravna gora i Ivanščica, vikendi su u lepoglavskom kraju rezervirani za šetnje, planinarenja ili vožnju motociklom. Šume Sjevernog zagorja svojevrsno su „igralište“ za ljubitelje adrenalinske vožnje „kroserom“, ali u posljednje je vrijeme sve više informacija o tome kako se u šumi vodi „tihi rat“ između motociklista i ostalih. Posljednja informacija pokazuje kako se na široki šumski put razvukla žica koja je treba nasilno onemogućiti vozača u daljnjoj vožnji. Takvih je zamki sve više i one su lepoglavskom Vijeću za prevenciju kriminaliteta krajnje neprihvatljive.

U rujnu prošle godine zbog sličnog je razloga, konopa postavljenog između dva drveta, smrtno stradao mladi motociklist u Gornjem Jelenju. Ovakve su „zamke“ motociklisti viđali i na području Čeva, Novog Marofa i Kalnika, a sada se sve češće mogu pronaći i na obroncima Ivanščice i Ravne gore. Očito je da ovakvih slučajeva ima više te kako se ovome problemu mora stati na kraj upravo zbog mogućih smrtnih posljedica.

Komentari