kvalitetno ispunjeno vrijeme

FOTO Toplička škola uvela je produženi boravak u kojem učenici pišu zadaću, druže se i kreativno provode vrijeme

Objavljeno: 21.02.2018. 15:35

Zadnja izmjena: 21.02.2018. 15:42

Toplička osnovna škola od drugog je polugodišta otvorila odjel produženog boravka kao neobaveznog odgojno-obrazovnog rada s učenicima razredne nastave nakon redovne nastave. Odjel trenutno pohađa 18 učenika svih nižih razreda, svakodnevno u trajanju od 12 do 16 sati, a vodi ga učiteljica Ana Zavada Horvat.

Organizacija rada u produženom boravku drugačija je od klasične nastave, a sastoji se od slobodnih i organiziranih aktivnosti te pisanja domaće zadaće. Slobodne aktivnosti učenicima služe za odmor od redovne nastave i tada učenici imaju slobodu raditi što žele - međusobno razgovarati, igrati društvene igre, crtati i sl.

U sklopu produženog boravka organiziran je i ručak dok se tijekom pisanja domaće zadaće učenike potiče na samostalan i uredan rad, a učiteljica im pomaže ako je potrebno. Svaka domaća zadaća u produženom boravku je pregledana, a predviđeno vrijeme pisanja domaće zadaće je oko sat vremena, no ponekad može trajati kraće ili duže.

Kako bi ostatak vremena u produženom boravku bio što zanimljiviji i prihvatljiviji, za učenike se organiziraju likovne radionice, zajedničke igre u svrhu učenja i ponavljanja nastavnog sadržaja, odlazak u športsku dvoranu, šetnje i igre na otvorenom, u tom vremenu učenici su pod stalnim nadzorom učiteljice.

 

 

Komentari