veliko slavlje

OŠ Beletinec proslavila 90. rođendan

Objavljeno: 06.06.2017. 14:26

Zadnja izmjena: 06.06.2017. 14:27

U petak 2. lipnja 2017. OŠ Beletinec proslavila je 90 godina svoga postojanja. Na svečanoj priredbi okupili su se brojni uzvanici, bivši učenici i djelatnici škole, roditelji i mještani.

Raznovrstan program priredbe pripremili su mali folkloraši i recitatori, zbor i tamburaši te dramska družina predmetne nastave. Osim na hrvatskom jeziku, učenici su recitirali i glumili i na njemačkom jeziku. Na priredbi je upriličeno proglašenje pobjednika foto-natječaja na temu „Priroda moga zavičaja“, a podijeljeni su i jezični certifikati iz njemačkog jezika koje je učenicima nakon polaganja pismenih ispita izdao Središnji ured za školstvo u inozemstvu (ZfA).

Načelnik Općine Sveti Ilija, Marin Bosilj, dodijelio je nagradu učenici generacije Klari Ćosić. Naime, Općina Sveti Ilija već četvrtu godinu zaredom nagrađuje prijenosnim računalom učenika osmog razreda kojeg učitelji i djelatnici škole predlože za učenika generacije na temelju njegovog uspjeha u nastavi, izvannastavnim i izvanškolskim aktivnostima, sudjelovanja na natjecanjima, promociji škole, pomaganja drugima te marljivosti i savjesnosti u obavljanju svih obaveza.

Nakon priredbe brojni uzvanici, roditelji i mještani okupili su se u školskom dvorištu gdje su raketni modelari pripremili pravi spektakl lansiranja raketa. U lansiranju prvih raketa okušali su se pročelnik Miroslav Huđek i načelnik Općine Sveti Ilija Marin Bosilj.

Komentari