Domaćin OŠ Cestica

Pet škola na međuopćinskom "Lidranu" u Cestici

Objavljeno: 02.02.2019. 09:04

Zadnja izmjena: 02.02.2019. 09:08

Međuopćinski susret u literarnom i dramskom stvaralaštvu osnovnih škola s područja sjeverozapadnog dijela Varaždinske županije održan je u četvrtak, 31. siječnja 2019. godine s početkom u 9 sati, a susret je održan u sjevernom holu OŠ Cestica.

U uvodnom dijelu hrvatsku himnu Lijepa naša domovino otpjevao je zbor škole, a potom su dobrodošlicu i uspješan nastup natjecateljima poželjeli ravnateljica OŠ Cestica Nevenka Turščak i načelnik Mirko Korotaj. Uz domaćine za međuopćinsku smotru Lidrano „sjeverozapad“, prijavile su se OŠ Petrijanec, OŠ Sračinec, OŠ Tužno i OŠ Vidovec.

Potom su se pjesmama, Popevka za ljubav i Stiha stiha povedaj mi mati, uz pratnju na glasoviru učiteljice Slave Požgajec, predstavile Lamija Knezoci i Sara Kolar, nakon čega su započeli pojedinačni scenski nastupi.

U završnom dijelu programa bili su nastupi dramskih družina, a prije toga publici se predstavila plesna skupina OŠ Cestica. U tom završnom dijelu, održanom u holu „male“ škole,  publika je uživala u predstavama: Želim, želim, želim računalo, Prvo ljubavno pismo i Smaragdni grad, a koje su izvele glumačke družine iz OŠ Tužno, Petrijanec i Sračinec.

Cijeli program vodile su učenice Mia Premec i Ema Adamić, a na kraju su prosudbena povjerenstva objavila rezultate i predložila najbolje za Županijsku smotru koja će se održati 18. i 19. veljače 2019. godine.

Komentari