erasmus plus

OŠ Petrijanec posjetili učitelji iz pet europskih zemalja u sklopu Erasmus projekta

Objavljeno: 21.11.2019. 08:53

Zadnja izmjena: 21.11.2019. 11:15

Prošlog petka Osnovnu školu Petrijanec posjetili su učitelji iz pet europskih zemalja u sklopu Erasmus+ projekta "Taking a learning journey on the steam train". Projekt se financira iz odobrenih sredstava Europske unije.

U školu su stigli učitelji iz Velike Britanije, Turske, Rumunjske, Bugarske i Italije. Goste su dočekali polaznici umjetničkih grupa sa svojim voditeljicama, učenici i učitelji koji sudjeluju u projektu te ravnateljica Valerija Paljak koja je svima poželjela puno uspjeha u projektnim aktivnostima. Nakon vesele dobrodošlice, gosti i domaćini odradili su planiranu edukaciju, bili na uvidu u nastavu prirode, matematike, vjeronauka i njemačkog jezika. U holu škole za učenike i učitelje održale su se radionice pomoću STEAM tehnologije i prostorne orijentacije iz matematike, geografije, glazbene kulture, informatike te modelarstva i elektronike koje su održale učiteljice škole - Jasminka Belščak, Melita Bešvir, Marija Kramarić, Nevenka Krsnik, Petra Lončar, Ljiljana Mavrek, Tajana Nestić, Marija Majhen, Željka Rabuzin, Marina Stolnik, Kristina Špoljar-Petrović i Ivana Zdelar.

Nakon podjele certifikata, učesnici projekta uputili su se u Varaždin gdje ih je u Županijskoj palači ugostio dožupan, Tomislav Paljak. Uslijedio je razgled grada i razmjena učiteljskih iskustava. Nakon steam radionice koju je pripremila i u Varaždinskoj gimnaziji održala koordinatorica projekta, učiteljica Jasminka Belščak, sudionici projekta posjetili su Park znanosti u Oroslavju, dvorac Trakošćan u Hrvatskom Zagorju, u Zagrebu posjetili Muzej iluzija a putovanje je završilo posjetom Plitvičkim jezerima.

Komentari