grad varaždinske toplice

OŠ Svibovec s Udrugom Ludbreško Sunce uči kako pružiti podršku djeci s teškoćama u razvoju

Objavljeno: 27.03.2023. 18:40

Zadnja izmjena: 27.03.2023. 18:45

Osnovna škola Svibovec u suradnji s Udrugom Ludbreško Sunce provodi projekt "Dodir Sunca" u sklopu kojeg će učenici 5. razreda doznati kako pružiti podršku svojim vršnjacima s teškoćama u razvoju i kako ih prepoznati te time obogatiti sebe i svoj osobni razvoj.

Tako su u sklopu projekta u petak u prostorima Osnovne škole Svibovec održani predstava, kreativna radionica i predavanje kojima je, uz učenike, učitelje, ravnateljicu svibovečke osnovne škole Melitu Mesarić i predstavnike Udruge prisustvovala i gradonačelnica Varaždinskih Toplica Dragica Ratković.

- Kroz ovaj projekt učenici će se upoznati s različitim vrstama teškoća s kojima se nose njihovi vršnjaci, što je izuzetno važno kako oni ne bi bili diskriminirani i kako bismo djecu od najranije dobi učinili toleranciji i prihvaćanju različitosti što ih treba krasiti i u kasnijem životu. Naime, cilj našeg Grada je da djecu u osnovnim školama učimo i životnim vještinama, a tolerancija, prihvaćanje različitosti i spremnost na pomoć drugima jedne su od najvažnijih -rekla je Ratković.

Projekt je osmišljen na način da se učenici 5. razreda Osnovne škole Svibovec s korisnicima povezuju preko zajedničkih radionica, priredbi, programa i posjeta, a u sklopu projekta formirana su i dva čitalačka kutka kako bi djeca što manje vremena provodila pred ekranima, a što više u čitanju i igri.

Komentari