dodjela nagrada

OŠ Varaždinske Toplice ima najljepšu učionicu na otvorenom u Hrvatskoj

Objavljeno: 11.03.2022. 19:42

Zadnja izmjena: 11.03.2022. 19:42

U HRT-ovom televizijskom studiju Anton Marti danas je održana tradicionalna dodjela nagrada u sklopu ekološko-obrazovnog projekta "Najljepši školski vrtovi", s koje je priznanje stiglo u Varaždinsku županiju.

Osnovna škola Antuna i Ivana Kukuljevića Varaždinske Toplice osvojila je prvu nagradu Ministarstva znanosti i obrazovanja u kategoriji "Najljepša učionica na otvorenome". Toplička škola od 2017. redovno sudjeluje u ovom projektu, a nagradu su osvojili i 2019. godine u kategoriji Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Osim plakete i zastave, školi je pripala i novčana nagrada u iznosu od 10.000 kuna.

- Budući da brinemo o okolišu, imamo status eko-škole i kontinuirano uređujemo školski vrt s plastenikom, voćnjak, cvjetnjake, ružičnjake, eko-učionice te sav ostali okoliš, imamo sve uvjete da se svake godine prijavljujemo na natječaj "Najljepši školski vrtovi". Ponosni smo na dobivene nagrade - rekla je ravnateljica škole Goranka Štefanić.

Župan Anđelko Stričak čestitao je učenicima, djelatnicima i ravnateljici topličke škole te rekao kako je u ovu nagradu, kao i prijašnjih godina, uložen veliki trud učenika koji su uz pomoć učitelja, nastavnika i roditelja uredili vanjski prostor škole. Na današnjoj dodjeli nagrada u Zagrebu prisustvovali su i gradonačelnica Grada Varaždinske Toplice Dragica Ratković te pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport Varaždinske županije Miroslav Huđek.

Cilj projekta

Ekološko-obrazovni projekt "Najljepši školski vrtovi" provodi HRT u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja uz potporu Ministarstva poljoprivrede, Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, ali i brojnih privatnih donatora. Cilj projekta je da u vrtovima, koje su sama oblikovala i uredila, djeca uče voljeti prirodu te prepoznati vrijednost i ljepotu podneblja u kojem žive.

Komentari