grad lepoglava

Osigurana su sredstva za uređenje grobne kuće u Lepoglavi

Objavljeno: 05.01.2023. 11:56

Zadnja izmjena: 05.01.2023. 11:56

Grad Lepoglava osigurao je sredstva za najavljenu izgradnju nadstrešnice uz grobnu kuću i izgradnju konzolne nadstrešnice na groblju u Lepoglavi.

Riječ je o 38,7 tisuća eura koje je Grad Lepoglava osigurao na natječaju Lokalne akcijske grupe - Sjeverozapad za Tip operacije 7.4. - Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu. Intenzitet ostvarene potpore na natječaju je 100% od ukupno prihvatljivih troškova.

- Nastavljamo s dobrom praksom realizacije projekata uz financijska sredstva osigurana iz drugih izvora. Riječ je o značajnoj i dobrodošloj potpori kojom ćemo urediti grobnu kuću u Lepoglavi. Izgradnjom nadstrešnice i konzolne nadstrešnice od vremenskih ćemo neprilika zaštiti građane koji će doći na posljednje ispraćaje dragih im pokojnika - rekao je gradonačelnik Lepoglave Marijan Škvarić dodavši da je, uz osigurana sredstva, spremna i sva potrebna dokumentacija za izgradnju navedenih nadstrešnica.

Komentari