MEĐIMURSKA ŽUPANIJA

Osigurani pomoćnici za učenike u osnovnim i srednjim školama u Međimurskoj županiji

Objavljeno: 12.08.2022. 11:10

Zadnja izmjena: 01.09.2022. 12:06

S ciljem pružanja potpore uključivanja učenika s teškoćama u razvoju u osnovnoškolske i srednjoškolske ustanove kojima je osnivač Međimurska županija, i u novoj školskoj godini provodit će se projekt "Škole jednakih mogućnosti u Međimurskoj županiji". 

Potrebnu potporu i pomoć učenicima s teškoćama u razvoju pružat će pomoćnici u nastavi i stručni komunikacijski posrednici kako bi učenicima poboljšali njihova obrazovna postignuća, uspješniju socijalizaciju i emocionalno funkcioniranje. Ciljana skupina su učenici s teškoćama u razvoju uključeni u osnovnoškolske i srednjoškolske programe koji svladavaju nastavni plan i program škole, ali imaju teškoće koje ih sprječavaju u funkcioniranje bez pomoćnika u nastavi ili stručnog komunikacijskog posrednika.

Ukupna vrijednost projekta je 2,9 milijuna kuna od čega su 90% bespovratna sredstva, a 10% sufinancira Međimurska županija kao nositelj projekta. Projekt se provodi od 2014. godine u okviru Operativnog programa Europskog socijalnog fonda  "Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020." temeljem poziva "Osiguravanje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama, faza V."

Kroz projekt zaposlit će se 65 pomoćnika, odnosno komunikacijskih posrednika koji će pružiti pomoć i podršku 67 učenika s teškoćama u razvoju u 18 osnovnih i 5 srednjih škola kojima je osnivač Međimurska županija.

Komentari