OPĆINA CESTICA

Osigurano 200.000 kuna za sufinanciranje radnih bilježnica, atlasa i mapa za osnovnoškolce

Objavljeno: 21.07.2020. 17:49

Zadnja izmjena: 21.07.2020. 17:55

Cestičkim školarcima i u školskoj godini 2020./21. Općine Cestica će sufinancirati nabavu radnih bilježnica, atlasa i mapa. Sufinancirane komplete dobiti će svi učenici od prvog do osmog razreda osnovne škole s prebivalištem na području Općine Cestica, neovisno o materijalnom stanju obitelji.

U ovogodišnjem je proračunu za ovu namjenu osigurano 200.000 kuna. Briga o djeci strateški je cilj broj jedan u pograničnoj općini. Sufinancira se boravak u vrtiću i jaslicama, dnevni boravaku u školi je besplatan, a srednjoškolci i studenti primaju općinske stipendije.

Namjera Općine je da se po završetku školovanja mladi vrate u rodni kraj pa je u tijeku izgradnja prve runde kuća po modelu POS stanogradnje, a zbog velikog interesa graditi će ih se još. S lokalnim je gospodarstvenicima dogovoreno zapošljavanje mladih po povratku sa školovanja.

Načelnik Cestice Mirko Korotaj zadovoljan je smjerom u kojemu ide općina i činjenicom da su općinski vijećnici neovisno o stranačkoj pripadnosti, jednoglasni u stavu da je briga za djecu i mlade strateški prioritet ruralnog područja.

Zahvaljujući svim donijetim mjerama, ali i činjenici da Općina nema nezaposlenih ni socijalno ugroženih obitelji, Općina Cestica nema demografski problem. I migracije su samo na tjednoj bazi, u inozemstvo ne odlaze cijele obitelj nego zadržavaju svoj obiteljski dom u Cestici.

- Da radimo dobro vidimo po broju novorođenih, kojih je svake godine sve više. Također, iz Cestice ljudi ne odlaze, nego se u nju i doseljavaju mladi iz drugih dijelova Varaždinske županije. Znamo svoje prioritete, zadržati mlade u općini koji se u školi stečenim znanjem pridonijeti razvoju Cestice pa u skladu s tim i donosimo sve mjere potrebne da im olakšamo prvo školovanje, a kasnije i start u obiteljski život, rekaoje načelnik Općine Cestica Mirko Korotaj.

Komentari