Toplička škola zajedno sa školom iz Ljutomera sudjeluje u projektu Erasmus+, stoga je učiteljica njemačkoga jezika Mara Malenica odlučila Europski dan jezika ove godine obilježiti odlaskom na terensku nastavu u Sloveniju.

U OŠ Ljutomer toplički su osmaši zajedno sa slovenskim osmašima imali nastavu njemačkoga jezika, a nakon toga su odradili radionice europskih jezika. Učenici su mogli izabrati radionicu španjolskog, francuskog, engleskog, njemačkog i ruskog jezika koje su im pripremili i s njima odradili učenici ljutomerske gimnazije. Osim učenja, učenici su prošetali ljutomerskim ulicama i trgovima te se upoznali sa znamenitostima. 

Toplički učenici bili su vrlo zadovoljni realizacijom terenske nastave jer na taj način ne samo da lakše usvajaju sadržaje već u druženju s vršnjacima mogu usporediti kako se uči u drugoj državi i koje obveze imaju učenici. Učitelji pak dobivaju nove ideje za osuvremenjivanje nastave.

Suradnja između dviju škola nastavit će se u Varaždinskim Toplicama u svibnju kada će uz radionice i sportske aktivnosti obilježiti Dan Europe.

Ključne riječi: erasmus, posjet, projekt, slovenija, toplice,

Komentari

09.10.2018. 09:02h Zadnja izmjena: 09.10.2018. 09:03