LEPOGLAVA

Osniva se podružnica Dječjeg vrtića Lepoglava u Višnjici - na redu su i nova zapošljavanja

Objavljeno: 02.08.2020. 19:18

Zadnja izmjena: 02.08.2020. 19:21

Gradsko vijeće Grada Lepoglave na svojoj je 23. sjednici održanoj 30. srpnja jednoglasno prihvatilo prijedlog Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o osnivanju predškolske ustanove "Lepoglava". Pored toga, gradski su vijećnici na sjednici dali suglasnost na odluke o izmjenama i dopunama Statuta kao i Pravilnika o unutarnjem ustrojstvu i načinu rada Dječjeg vrtića Lepoglava.

Time su stvoreni uvjeti za osnivanjem podružnice Dječjeg vrtića Lepoglava u Višnjici gdje se kraju privode radovi na izgradnji objekta novog dječjeg vrtića. Ujedno, izmjenama i dopunama Statuta i Pravilnika dana je suglasnost za uspostavu novih radnih mjesta kako u budućoj podružnici Dječjeg vrtića Lepoglava u Višnjici tako i u Lepoglavi gdje se, nakon izvršene adaptacije i uređenja postojećeg vrtićkog objekta, otvaraju novi odjeli. 

- U Lepoglavi će, uz domara za kojim se ukazala potreba proširenjem vrtića na podružnicu u Višnjici, biti zaposleno još dvoje odgajatelja zbog otvaranja jasličke skupine. U Višnjici će biti zaposleno četvero odgajatelja od kojih će jedan biti voditelj podružnice, zatim jedan pomoćnik za pomoć djeci s posebnim potrebama te kuharica koja će obavljati i poslove spremačice – pojasnila je ravnateljica Dječjeg vrtića Lepoglava Valentina Husnjak-Ribić.

- Cilj ovih izmjena i dopuna je stvoriti uvjete za otvaranje i rad dječjih vrtića u Lepoglavi i Višnjici. Uređen i adaptiran objekt dječjeg vrtića u Lepoglavi prošao je tehnički pregled i u fazi smo dobivanja uporabne dozvole dok će za novoizgrađeni vrtić u Višnjici tehnički pregled biti izvršen tijekom kolovoza nakon čega slijedi ishodovanje uporabne dozvole i početak rada oba vrtića. Boravak djece u vrtiću izuzetno je važno za njihov odgoj. Isto tako, izuzetno je važno ulaganje u djecu što Grad Lepoglava čini povećanjem vrtićkih kapaciteta na gradskom području – istaknuo je gradonačelnik Marijan Škvarić.

Komentari