Osnovan centar za urbane i privatne šume SZ Hrvatske

Objavljeno: 22.02.2011. 08:33

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:08

Foto: varazdinska-zupanija.hr

U Županijskoj palači jučer je potpisan Ugovor o sufinanciranju rada Centra za urbane i privatne šume u sastavu Hrvatskog šumarskog instituta.

Ugovor o sufinanciranju programa Centra za 2011., koji se brine o urbanim i privatnim šumama na području sjeverozapadne Hrvatske, potpisali su župan Varaždinske županije Predrag Štromar, zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije Darko Sobota, ravnatelj Javne ustanove za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima Krapinsko-zagorske županije Ivan Ištok i ravnateljica Hrvatskog šumarskog instituta dr.sc. Dijana Vuletić. Ugovor će se naknadno na potpisivanje dostaviti gradu Varaždinu i gradu Ivancu.

- Ovaj Centar za urbane i privatne šume ima za funkciju mladim šumarima omogućiti da žive od svojega rada te da kroz jedan edukativni dio potakne razvoj šumarstva na ovim područjima. Trenutno u centru radi dvoje ljudi, jedan stručni suradnik i jedna znanstvena novakinja, a ovdje u Varaždinu je jedno od četiri sjedišta takvih centara- istaknula je ravnateljica Hrvatskog šumarskog instituta Dijana Vuletić.

Župan Predrag Štromar pojasnio je kako se potpisujući ovaj ugovor, Varaždinska županija obvezuje Centru za urbane i privatne šume dati 30.000,00 kuna.

Siguran sam kako će se unutar Centra razvijati dobri projekti i programi koji će jamčiti daljnji razvoj ovog područja te da će se uz organizaciju stručnih i edukacijskih skupova i s ostalim sličnim ustanovama razmjenjivati iskustva i znanja - istaknuo je župan.

Osnivanje poučne staze u Zelendvoru, očuvanje genofonda Gupčeve lipe, studija zdravstvenog stanja urbanog zelenila u gradovima Ivanec, Lepoglava i Krapina, organizacija Međunarodnog simpozija o bukvi u Varaždinu 2010., suradnja s AZRA-om na pripremi projekta za EU, neke su od aktivnosti koje je dosad proveo Centar.

Komentari