OPĆINA BEDNJA

Osnovan prvi nogometni klub u povijesti Bednje – NK Trakošćan

Objavljeno: 12.02.2022. 15:33

Zadnja izmjena: 12.02.2022. 15:35

Iako je bogata uspješnim sportašima i sportskim udrugama, Općina Bednja dosad nije imala svoj nogometni klub, no zaljubljenici u „najvažniju sporednu stvar na svijetu” došli su na svoje.

Osnovan je, naime, Nogometni klub Trakošćan, a na osnivačkoj skupštini održanoj u petak izabrano je i vodstvo Kluba - predsjednik NK Trakošćan bit će Ivan Knez, a potpredsjednik Vladimir Poljak.

- Konačno smo i to dočekali i osnovali prvi nogometni klub u povijesti Bednje, a želja nam je da što prije postanemo članom Županijskog nogometnog saveza i da krenemo s natjecanjima – rekao je općinski načelnik Damir Poljak.

Projekt od 2,8 milijuna kuna

Dodao je da je iznimno zadovoljan što su se, puni entuzijazma, uključili mladi s područja cijele općine.

- Znamo koliko je bavljenje sportom i rekreacijom važno za sve nas, osobito za djecu i mlade, stoga me veseli što ćemo ih moći okupljati i u nogometnom klubu te mnogima od njih pružiti priliku da se i profesionalno bave nogometom. Moramo im, naravno, osigurati i odgovarajuće uvjete, što ćemo vrlo skoro i učiniti jer je Općina Bednja Ministarstvu turizma i sporta prijavila projekt nogometnog igrališta vrijedan 2,8 milijuna kuna, a riječ je o velikom nogometnom stadionu s vanjskom teretanom i fitnessom  – kazao je Poljak te dodao da se nada da će na novom nogometnom travnjaku uskoro zaigrati neki novi Murići i Kramarići.

 

Komentari