U subotu je u Varaždinu osnovana Udruga nordijskog hodanja i pješačenja Drava. Prema najavama, u programu rada bit će nordijsko hodanje i pješačenje organizirano u vidu svakodnevnih rekreacijskih i kondicijskih treninga te treninga snage za sve dobne skupine i osobe različitih fizičkih sposobnosti.

Osim toga, u programu su škole nordijskog hodanja, izleti, sudjelovanja na Cross ligi Drava te festivalima nordijskog hodanja, sudjelovanje u varaždinskom gradskom projektu CityWalk, projekti nordijskog hodanja u Varaždinskoj županiji, obilježavanja dana zdravlja, sporta, pješačenja. Škole i treninge nordijskog hodanja vodit će dvije certificirane voditeljice, educirane pri Hrvatskom savezu nordijskog hodanja.

Na osnivačkoj skupštini Udruge nordijskog hodanja i pješačenja Drava za predsjednicu je izabrana Vilena Gašparović, za zamjenicu Katica Kalajdžija, za tajnicu Mila Voit te još četiri članice Upravnog odbora Kristina Petričević, Olgica Friščić, Zdravka Gmajnić i Darinka Kolarić. Nadzorni odbor čine Đurđica Stankus, Slavica Kolačko i Ljubica Stanek.

– Želimo sudjelovati u osvješćivanju ljudi da sami mogu utjecati na svoje zdravljem i želimo priključiti građane iz cijele županije organizirajući radionice i škole nordijskog hodanja u svih šest gradova u Varaždinskoj županiji – istaknula je predsjednica udruge Vilena Gašparović, koja je dodala da također žele promijeniti pomalo krivu predodžbu u društvu da je nordijsko hodanje „samo za umirovljenike“.

Komentari

21.01.2018. 10:29h Zadnja izmjena: 21.01.2018. 10:33