općina maruševec

Osnovna škola Gustav Krklec Maruševec osvojila titulu najbolje u županiji

Objavljeno: 06.06.2024. 12:49

Zadnja izmjena: 06.06.2024. 12:49

Najbolja osnovna škola u Varaždinskoj županiji, prema rang listi Jutarnjeg lista, je Osnovna škola Gustava Krkleca Maruševec. Riječ je o listama koje utvrđuju u kojoj mjeri učenici pojedinih škola uspiju ocjene iz 8. razreda zadržati do državne mature. 

Ljestvice Jutarnjeg lista obuhvaćaju 859 škola čiji su bivši učenici završili osnovnu školu 2019. godine, a prošle su godine polagali državnu maturu. Podaci o njihovim ocjenama iz hrvatskog jezika, matematike i engleskog jezika u 8. razredu te uspjehu iz istih predmeta na državnoj maturi preuzeti su iz Školskog e-rudnika, javne baze službenih podataka Ministarstva znanosti i obrazovanja. 

- Naravno da smo zadovoljni rezultatima jer oni pokazuju kako su naše matična i dvije područne škole uistinu kvalitetno mjesto za obrazovanje. Osim rezultata na državnoj maturi pokazuju to i brojni drugi uspjesi naših učenika i njihovih mentora koje Općina Maruševec posebno potiče, ističe i nagrađuje za ostvarene rezultate na županijskim, državnim i međunarodnim natjecanjima - rekao je načelnik Općine Mario Klapša. 

Komentari