Razmjena dobre prakse

Osnovna škola Petrijanec treću godinu zaredom uspješno provodi EU projekte

OŠ Petrijanec treću godinu za redom provodi Erasmus plus projekte, a ove školske godine broj škola partnera, razmjena dobre prakse, edukacije za učenike i učitelje popeo se s dva nova projekta, na 20 partnerskih škola po cijeloj Europi.
Objavljeno: 16.01.2020. 18:31

Zadnja izmjena: 16.01.2020. 18:35

OŠ Petrijanec treću godinu zaredom provodi Erasmus plus projekte, a ove školske godine broj škola partnera, razmjena dobre prakse, edukacije za učenike i učitelje popeo se s dva nova projekta, na 20 partnerskih škola po cijeloj Europi.

Škole partneri dolaze iz Turske, Rumunjske, Poljske, Slovačke, Estonije, Ujedinjenog Kraljevstva, Makedonije, Bugarske, Grčke, Španjolske i Italije, a projektima koordiniraju Valerija Paljak (ravnateljica), Jasmina Belščak i Ljiljana Mavrek (koordinatorica i zamjenica), dok je ukupna vrijednost svih projekata za OŠ Petrijanec 110.771 euro.

Naime, posljednji boravak u Estoniji posebno je bio dojmljiv ravnateljici Valeriji Paljak koja je podijelila svoje dojmove: "Obišle smo Juhan Liivi nim Alatskivi Kool, školu domaćina koja je smještena kraj jezera Peipsi u mjestu ALATSKIVI, oko 40 km od Tartua, drugog po veličini grada u Estoniji u kojem se nalazi najstarije i najpoznatije estonsko sveučilište utemeljeno još 1632", rekla je ravnateljica i dodala:

- Školu pohađa dvjestotinjak učenika od kojih su nam nekolicina pripremila toplu dobrodošlicu, a učenici dolaze iz obitelji ruskog i estonskog govornog područja pa se njeguje i potiče dvojezičnost uz aktivno učenje engleskog jezika. U školi se također velik naglasak stavlja na glazbenu i likovnu umjetnost, izradu rukotvorina, domaćinstvo (kuhanje), zdrav način življenja, ali i korištenje suvremenih tehnologija. A ravnateljica ima čak šest zamjenika. - rekla je Paljak, te zaključila da, s obzirom na sve viđeno, ne čudi što Estonija ima vrhunski razvijen obrazovni sustav.

Komentari