u sportskoj dvoranI

Osnovna škola Trnovec je u petak proslavila je 90. rođendan

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 26.10.2019. 10:30

Zadnja izmjena: 26.10.2019. 10:32

Svečanošću u školskoj sportskoj dvorani Osnovna škola Trnovec je u petak proslavila je 90. rođendan,a danas ju pohađa 319 učenika koji su u petak bili domaćini brojnim gostima. 

Ministrica Blaženka Divjak rado se odazvala pozivu na svečanost povodom velike obljetnice trnovečke škole. – Zahvala svima u školi koji su prije nešto više od godinu dana smogli snage da se prijave u eksperimentalni program „Škola za život“. Važna je spremnost na promjene, na investiranje u ono što je najvažnije – odgoj i obrazovanje. Zahvaljujem na spremnosti da ono što ste prošli, naučili, kreirali sad prenosite drugima. Ovakvih škola ima malo u Hrvatskoj – poručila je ministrica.

Načelnik Zvonko Šamec je bio iznimno ponosan na školu koja je kroz 90 godina obrazovala mnoge generacije i mnoge pojedince koji su doprinijeli razvoju svog trnovečkog kraja.– Ponosan sam na školu s izvanrednom ravnateljicom, divnim učiteljima i tehničkim osobljem i najvažnije – prekrasnom djecom. Možemo imati mnoge stvari, asfaltirane ulice, kandelabere, nebodere, ali ako ne budemo imali djecu i dobru školu nećemo imati budućnosti. Sve počinje od škole – rekao je Šamec i najavio i daljnju materijalnu pomoć Općine, Varaždinskoj županiji zahvalio na brizi, a ministrici obrazovanja što je škola prepoznata kao škola za život, a to je OŠ Trnovec i zaslužila.

Čestitao je i zamjenik župana Tomislav Paljak koji je Osnovnu škole Trnovec nazvao primjerom kako škola treba živjeti zajedno sa svojom zajednicom.

Ravnateljica OŠ Trnovec Radmila Sačić rekla je da je škola kroz godine rasla te podsjetila da je prije 18 godina bila prva u županiji i jedna od rijetkih u Hrvatskoj s nastavom informatike od prvog razreda te prva škola u županiji s produženim boravkom i e-dnevnikom u svim razredima. OŠ Trnovec jedna je od 46 škola u Hrvatskoj koje se prošle godine ušle u program „Škola za život“.

 

 

Komentari