prvašići učili o sigurnosti

Osnovna škola u Varaždinskim Toplicama i dalje nastavlja projekt „Sigurnost učenika u prometu“

Objavljeno: 15.09.2016. 08:22

Zadnja izmjena: 15.09.2016. 08:23

Na početku školske godine Varaždinska županija je svim prvašićima podijelila reflektirajuće prsluke kako bi njihov put od kuće do škole učinila što sigurnijim, a u utorak je prvašiće u OŠ Antuna i Ivana Kukuljevića Varaždinske Toplice te u PŠ Petkovec posjetio prometni policajac i održao kratku radionicu o sigurnosti učenika u prometu.

Učenici su upoznati s načinima sigurnog kretanja prometnicom i mogućim posljedicama nepridržavanja prometnih propisa.  Za sigurnost djece u prometu u topličkoj se školi brine i Školska prometna jedinica pod vodstvom učitelja tehničke kulture Stanka Medvedeca.

Na terenu učenici primjenjuju teorijsko znanje, a svake godine ŠPJ pristupaju i novi članovi koji na teren izlaze u pratnji starijih članova. Treba napomenuti da su svi članovi najprije uspješno završili teorijski dio i da su nakon praktičnog dijela osposobljeni za pružanje pomoći učenicima (pješacima) za što sigurniji prelazak ceste.

Zadatak ŠPJ jest dežurstvo dvaju učenika na ulici koji svojom prisutnošću osiguravaju što brži i sigurniji prelazak ceste svim učenicima koji ujutro dolaze u školu i svima koji u podne odlaze iz škole. Svim tim aktivnostima OŠ Antuna i Ivana Kukuljevića Varaždinske Toplice i dalje nastavlja projekt „ Sigurnost učenika u prometu“.

Komentari