znatiželjni osnovnoškolci

Osnovnoškolci iz Šemovca u posjetu Županijskoj palači

Objavljeno: 31.10.2016. 09:55

Foto: Varaždinska županija

Učenici trećih razreda Osnovne škole Šemovec su u svom posjetu Županijskoj palači saznali zanimljivosti iz bogate povijesti Županije, ali i detalje o projektima koji se provodi na području obrazovanja.

Osnovnoškolce je ugostio Alen Kišić, zamjenik župana koji im je predstavio svoj rad, nadležnosti i poslove koje obavlja u svojoj funkciji.

Zamjenik župana je s velikim zanimanjem odgovarao na pitanja osnovnoškolaca, a najviše ih je zanimalo koliko općina ima Varaždinska županija, koliko stanovnika, kako izgleda radni dan zamjenika župana, koliko ima suradnika,  te da li uopće ima slobodnog vremena.

Zamjenik župana nije krio zadovoljstvo posjetom osnovnoškolaca  koji su mu zbog svog znanja, radoznalosti i iskrenosti bili vrlo ugodno društvo.

- Drago mi je da su danas ovdje učenici iz Šemovca te da su nas odlučili posjetiti. Naime, uvijek rado primamo naše učenike, jer su oni naša budućnost, a tko zna, možda jednog dana među njima dobijemo novog župana ili županicu ili bilokojeg dužnosnika – rekao je zamjenik župana.

Osnovnoškolci su potom u pratni svojih učiteljica krenuli u razgledavanje Male dvorane gdje su se upoznali s obnašateljima dužnosti župana kroz povijest, a odslušali su i zanimljive ratničke zgode o slavnim danima Husarske pukovnije.

 

Komentari