novoosnocani klub

Osnovnoškolci iz Vinice postizali odlične gimnastičke rezultate, a sada imaju i svoj klub

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 21.02.2019. 13:58

Zadnja izmjena: 21.02.2019. 14:02

U prostorijama Osnovne škole Vinica uz prisustvo 30 učenika, njihovih roditelja, ravnateljice škole Mirjane Jambriško i načelnika općine Marijana Kostanjevca osnovan je Gimnastički klub Vinica.

Za predsjednika kluba izabran je učitelj tjelesne i zdravstvene kulture Branimir Štimec, koji radi u OŠ Vinica. Sama inicijativa da se osnuje gimnastički klub proteže se od postizanja odličnih gimnastičkih rezultata učenica viničke škole koje treniraju u školi u Sračincu, a nakon završetka projekta „Volim gimnastiku“ financiranog od Središnjeg državnog ureda za sport preko Gimnastičkog kluba Sračinec i njihovog predsjednika Damira Fotaka inicijativa se počela sprovoditi u djelo.

Tijekom realizacije projekta stvorena je pozitivna klima u kojoj je treniralo 30 učenika te je uz suradnju roditelja odlučeno da se krene u nastavak projekta preko realizacije Gimnastičkog kluba Vinica, a u tome je na inicijalnom sastanku svesrdnu podršku dao i načelnik Općine Vinica. Svakako je i pozitivan poticaj za osnivanje kluba bio i odličan gimnastički rezultata učenica osnovne škole koje su već drugu godinu za redom školske županijske prvakinje te sudjeluju na državnom školskom natjecanju što je veliki uspjeh za Školsko sportsko društvo Vinica.

Predsjednik kluba istaknuo je kako je zadovoljan podrškom načelnika i ravnateljice, a izuzetno je ponosan na djecu i roditelje te nije skrivao zadovoljstvo što će djeca s područja općine Vinica imati gimnastički klub u kojem će moći usvajati nova motorička znanja i razvijati motoričke i funkcionalne sposobnosti. Pohvalama su se pridružili ravnateljica škole i načelnik Općine Vinica uz dobre želje za nastavak rada te uz napomenu da će škola i općina i dalje pomagati funkcioniranju kluba

Komentari