božićna bajka

Osnovnoškolci Margečana su uz pjesmu i igru ukrasili svoje mjesto za blagdane

Objavljeno: 19.12.2016. 16:22

Foto: PŠ Margečan

Učenici Područne škole Margečan već tradicionalno sudjeluju u ukrašavanju svog mjesta povodom blagdana, te su tako i ove godine za vrijeme Adventa, a u  suradnji s Udrugom građana Margareta ukrasili naselje, a posebnu pažnju su pridali svom školskom dvorištu.

Fontana je postala prekrasan adventski vijenac kojeg su učenici ukrasili vlastitim kuglicama, a u njegov središnji dio je postavljena pletena košara s jabukama božićnicama koje su uvijek bile simbol topline i božićne ljubavi.

Ovogodišnja novina su velike, bogato ukrašene jaslice koje su deca ukrasila mahovinom, slamom i figuricama životinja, a pomogli su i članovima Udruge razmijestiti skulpture koje je izradio mjesni umjetnik Slavko Zagorec

Zajedno s učiteljicama i mještanima ispleli su i starinski plotić, a sve je bilo veselije uz zajedničku pjesmu i igru, te je i jelka kod vodenice okićena crvenim kuglicama i tako dobila novo ruho.

Okolica škole, Trg svete Margarete sada odiše božićnim duhom te plijeni poglede brojnih mještana i prolaznika, a učenici su ponosni na svoj doprinos u ostvarivanju naše božićne bajke.

Komentari