varaždinske toplice

Osnovnoškolci topličke škole učili o razumijevanju života s invaliditetom

Objavljeno: 16.12.2016. 16:45

Foto: Grad Varaždinske Toplice

U sklopu obilježavanja Međunarodnog dana osoba s invaliditetom, u Osnovnoj školi Antuna i Ivana Kukuljevića u Varaždinskim Toplicama predsjednica Udruge za promicanje istih mogućnosti (UPIM), Mirjana Dobranović predavanjem o osobama s invaliditetom je svim učenicima i učiteljima škole približila svakodnevnicu života s invaliditetom.

Cilj predavanja pod nazivom 'Bonton za bolje razumijevanje osoba s invaliditetom',  bio je da svi sudionici predavanja nauče što više o osobama s invaliditetom kako bi se znali ponašati prema njima pošteno i iskreno s uvažavanjem i poštovanjem svih različitosti, ističu iz topličke škole.

Ključne riječi koje je doktorica istaknula u predavanju su jednakost, tolerancija, razumijevanje i kultura ponašanja. Također, predsjednica udruge je ispričala i svoju životnu priču o tome kako je i sama postala osoba s invaliditetom i s kojim se teškoćama susreće u svakodnevnom životu.

Nizom praktičnih primjera iz svakodnevnog života poučila je sve prisutne na koji način možemo bolje razumijeti osobe s invaliditetom i kako im najbolje možemo pomoći. Na kraju je predstavila edukativnu UPIM-ovu publikaciju 'Bonton za bolje razumijevanje osoba s invaliditetom' kojoj je cilj uputiti čitatelja kako naučiti pravila lijepog ponašanja prema osobama s invaliditetom.

 

Komentari