IV. osnovna škola

Osnovnoškolci u posjetu Županijskoj palači saznali ponešto o povijesti županije

Objavljeno: 18.12.2016. 10:05

Zadnja izmjena: 18.12.2016. 14:02

Foto: Varaždinska županija

Učenici trećih razreda IV. osnovne škole Varaždin su u pratnji svojih učiteljica posjetili Županijsku palaču gdje im je predstavljena bogata povijest Varaždinske županije.

Tom prilikom učenici su razgledali Skupštinsku dvoranu u kojoj ih je ugostio zamjenik župana, Alen Kišić koji ih je upoznao sa svojim radom, nadležnostima te poslovima koje obavlja obnašajući dužnost zamjenika župana. 

Radoznalosti učenika nije bilo kraja. Iako tek pohađaju treći razred, dalo se naslutiti da prate aktualna zbivanja u Varaždinskoj županiji, a posebno ih je zanimala povijest Husarske pukovnije.

- Drago mi je što danas imam priliku ugostiti naše drage učenike iz Varaždina te s njima popričati, dati im informacije o načinu funkcioniranja županijske uprave, ali i čuti s kojim se problemima susreću prilikom školovanja. Vjerujem da su se svi osjećali lijepo i da im je svima bilo ugodno – rekao je zamjenik župana.

Učenici su završili svoj posjet palači izrazivši zadovoljstvo što su naučili mnoge korisne stvari o funkcioniranju županijske uprave, a učenje kroz praktičnu nastavu još jednom se pokazalo učinkovitim i zanimljivim.

 

Komentari