Otkazana proslava Dana Ivanca; novac odlazi za stradale u poplavama

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 23.05.2014. 15:13

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:27

Foto: Andrej Švoger

Na prijedlog gradonačelnika Milorada Batinića i suradnika iz gradskog vodstva, Međustranačko vijeće danas je, 23. svibnja, odlučilo otkazati najavljenu lipanjsku proslavu Dana grada.

Umjesto toga, svotom od 100 000 kuna iz gradskog proračuna pomoći će se građanima na istoku Hrvatske čija je imovina uništena u katastrofalnim poplavama, stoji na službenoj internetskoj stranici Grada Ivanca.

Ovaj prijedlog bit će operacionaliziran na prvoj sljedećoj sjednici Gradskog vijeća, kada će se rebalansom proračuna novčana sredstva koja su bila planirana kao tehnička pomoću udrugama i KUD-ovima kod realizacije raznih programskih sadržaja, biti prenamijenjena i usmjerena za pomoć poplavljenima.

S time su se složili predstavnici svih političkih stranaka koje sudjeluju u radu Gradskog vijeća, pa se tako i Grad Ivanec pridružuje velikoj hrvatskoj obitelji koja ovih dana nesebično pomaže ublažavanju brojnih ljudskih i obiteljskih tragedija naših sugrađana.

Smatrajući da će ovakva odluka naići i na razumijevanje građana, ali i sudionika kulturno-umjetničkih i zabavnih programa koji se već pripremaju za nastupe, iz Grada poručuju da se otkazuje održavanje središnjih proslava najavljenih za 20 i 21. lipnja, uključujući i Gospodarski sajam.

Ono što će se održati jesu – svečana sjednica Gradskog vijeća 17. lipnja i Gospodarski forum 18. lipnja te skromno obilježavanje Dana grada manifestacijom Ivanec kuha pri čemu će se također nastojati skupiti dodatna sredstva za pomoć napaćenom narodu istočne Slavonije.

Komentari