ODGODA TURNIRA

Otkazana prva sportska priredba u našoj blizini zbog koronavirusa

Objavljeno: 27.02.2020. 19:03

Zadnja izmjena: 27.02.2020. 20:28

Međunarodni hrvački turnir "Zlatni pijetao 2020", koji se trebao održati u Koprivnici, i na kojem tradicionalno nastupaju hrvači iz HK Vindija i HK Ludbreg, otkazao je ovogodišnje izdanje zbog prijetnje epidemije koronavirusom.

Na službenoj stranici Hrvačkog kluba Podravka objavljeno je danas sljedeće priopćenje:

«Pevec» ove godine neće «kukurikat» u ožujku 

"Iako za sada ne postoji nikakova uputa nadležnih službi o obvezi otkazivanja organizacije međunarodnih manifestacija, a prateći događanja oko epidemiološke situacije u zemlji kao i u okolnim zemljama iz kojih je već najavljen dolazak na turnir u Koprivnicu, želimo Vas ovim putem izvjestiti da je Hrvački Klub Podravka donio odluku o odgađanju 17. Međunarodnog hrvačkog turnira Grada Koprivnice “Zlatni Pijetao 2020”, zakazanog za 07. 03. 2020. godine.
Trenutno dostupni epidemiološki podaci nisu dovoljni za utvrđivanje lakoće i uspješnosti širenja virusa među ljudima, a izgledno je da se virus uglavnom prenosi kapljičnim putem pri kihanju i kašljanju, osječamo moralnu obvezu, ali i odgovorno ponašanje da ovom mjerom prevencije turnir odgodimo kako bi smanjili rizik unosa i širenja bolesti u našoj populaciji. Dodamo li k tome da je hrvanje kontaktni sport i da su najavljene ekipe iz zemalja već zahvačenih virusom, apsolutno smo svjesni mogućih posljedica.
Vjerujemo da će se situacija kroz neko vrijeme stabilizirati, a ovisno o slobodnim terminima, kao i povoljnom epidemiološkom situacijom, naknadno ćemo Vas izvjestiti o datumu kada će se turnir održati.
Podsjetimo, «Zlatni pijetao» je Međunarodni hrvački turnir Grada Koprivnice kojeg hrvački Klub Podravka organizira svake godine prvog vikenda u mjesecu ožujku i to od 2004. godine. Uspješno ih je do sad organizirano šesnaest, a vrijedi napomenut da na njemu godišnje nastupi preko 350 natjecatelja iz zemlje i inozemstva. Iako je organizacija ovogodišnjeg turnira ušla u završnu fazu i potrošena su znatna sredstva za organizaciju, iskreno vjerujemo da smo donijeli ispravnu odluku."

Komentari