provesti će se istraga

OTMICA U VARAŽDINU Petero ljudi maloljetnika strpalo u auto

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 20.02.2019. 08:17

Zadnja izmjena: 20.02.2019. 08:33

Foto: Ilustracija

Prema informacijama iz DORH-a, Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu je donijelo rješenje o provođenju istrage protiv dvojice hrvatskih državljana starosti 24 i 25 godina zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela protupravnog oduzimanja slobode.

Prema njihovim informacijama, postoji osnovana sumnja da su  okrivljenici 10. veljače 2019. u Varaždinu, zajedno s još tri osobe, prišli 17-godišnjaku i protivno njegovoj volji gurnuli ga na stražnje sjedalo osobnog automobila i odvezli ga na parkiralište stambene zgrade u drugom dijelu grada, gdje su ga izvukli iz vozila i čvrsto držeći za ruke doveli ga do ulaza u zgradu s ciljem da ga prisile da im otkrije gdje stanuje osoba od koje traže vraćanje novca.

Osnovano se sumnja i da je 25-godišnjak neposredno nakon opisanog događaja rekao oštećenici koja je izašla iz zgrade da mu je dužna iznos od 30.000 kuna i da mu mora vratiti novac za sedam dana te da će ju ubiti ako to ne učini, ali je oštećenica odbila dati novac i događaj prijavila policiji.

Sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu usvojila je prijedlog državnog odvjetnika i odredila obojici okrivljenika istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke u istrazi i zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela i počinjenja kaznenog djela kojim se prijeti.

Komentari