kad se male ruke slože

OTOK VIRJE Mještani zasukali rukave i uredili društveni dom i okoliš

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 07.07.2020. 13:43

Zadnja izmjena: 07.07.2020. 13:46

Uz pomoć općine Cestica i uz potporu LAG-a Sjeverozapad obnovljen je kompletna zgrada društvenog doma u Otok Virju.

Prema riječima načelnika Mirka Korotaja ukupni troškovi sanacije i obnove iznose 667.236,89 kuna, a u zatvaranju financijske konstrukcije uz LAG Sjeverozapad, koji je osigurao iz EU fonda 252 tisuće kune, sudjelovala je i općina Cestica koja je u proračunu osigurala dio koji je nedostajao.

U sklopu obnove izmijenjeno je kompletno krovište i stolarija te stavljena nova termo fasada na cijeloj zgradi, a da bi se zgrada i okoliš uredio prema potrebama mještana isti su svojim dobrovoljnim radom, uz pomoć sponzora uredili unutrašnjost doma, prostorija kluba NK Bratstvo Otok Virje i okoliša oko zgrade.

Prema riječima predsjednice Mjesnog odbora Otok Virje, Štefice Juršić, nakon uređenja doma i prostorija NK Bratstvo, zahvaljujući općini Cestica i firmi Vodogradnja iz Varaždina u depresiju zgrade prema Dravskoj ulici i okolici navezeno je preko 40 kamiona zemlje, a na radnoj akciji, 25. lipnja 2020. godine, planiranju terena i sijanju travne smjese sudjelovali su: Bojan i Danica Bednjanić, Mirko Domjan, Doroteja, Jožica , Lidija i Nenad Golubić, Marija, Mihael, Peter i Štefka Juršić, Alen Krajcer, Zdravko Petovar, Mirjana Pižeta i Stanko Vincetić.

 

Komentari