Otplata većeg dijela duga Varteksa odgađa se do daljnjega

Objavljeno: 27.12.2010. 08:53

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:07

Foto: evz

Tekstilna tvrtka Varteks Gradu Varaždinu duguje oko milijun kuna nevraćenog dijela pozajmice, tri milijuna kuna neplaćene komunalne naknade te oko 500.000 kuna neplaćenog iznosa spomeničke rente.

Na sjednici Gradskog vijeća Grada Varaždina, održanoj 22. prosinca vijećnici su prihvatili zaključak po kojem će tvrtka Varteks iznos od oko milijun kuna pozajmice, isplatiti u šest jednakih rata počevši od 01. siječnja 2011. godine.

Naplata ostalih dugovanja odgađa se do stjecanja uvjeta za drugi način rješavanja dugovanja kojim će Grad Varaždin poduprijeti restrukturiranje Trgovačkog društva "Varteks" d.d.

- Grad Varaždin i do sada kroz razne vidove sudjelovao je u rješavanju problema s kojima se susretalo Trgovačko društvo. U tom smislu Grad poziva Trgovačko društvo da u cilju stabilizacije poslovanja učini napore da se u taj zadatak uključe i drugi subjekti, odnosno Varaždinska županija i druge jedinice lokalne samouprave, imajući u vidu kako je "Varteks" važan za cijelu regiju, a ne samo za Grad Varaždin - stoji u zaključku Gradskog vijeća.

Komentari