Slavi se Dan općine

Otvara se obnovljena etno kuća u zaseoku Sajki u općini Bednja

Objavljeno: 05.05.2016. 19:19

Foto: Općina Bednja

Otvaranjem starinske etno kuće u zaseoku Sajki, koja je obnovljena s 80.000 eura povučenih iz EU Operativnog programa IPA Slovenija – Hrvatska 2007. – 2013., u petak, 6. svibnja, počinju manifestacije u povodu obilježavanja Dana općine Bednja.

Otvaranje ovog objekta, kao dijela projekta Pokrajinskog parka koji Bednja realizira zajedno s još desetak partnera iz pograničnih hrvatskih i slovenskih gradova i općina, prva je među više manifestacija kojima će Bednja idućih dana obilježiti Dan općine i spomendan sv. Izidora.

Program se istog dana nastavlja ocjenjivanjem vina bednjanskog vinogorja koje organizira Udruga vinograda Gerico.

U nedjelju, 8. svibnja, u Bednji će se proslaviti Židorovo, spomendan sv. Izidora. Tim će se povodom u centru održati veliko proštenje, a oko 9 sati na Trgu sv. Marije najavljen je i nastup Limene glazbe DVD-a Bednja. Središnje misno slavlje u župnoj crkvi počet će u 11 sati, a nakon toga nastavit će se pučko veselje uz bogatu ugostiteljsku ponudu.

U utorak, 10. svibnja, središnja proslava počet će u 15 sati, polaganjem vijenaca na spomen obilježja. Svečana sjednica Općinskoga vijeća u povodu Dana općine, na kojoj će se okupljenima obratiti općinski čelnici, počet će u Osnovnoj školi Franje Serta u 18 sati. Na sjednici će se zaslužnima uručiti plakete i zahvalnice te nagrada za životno djelo, a potom će uslijediti kulturno – umjetnički program u izvođenju domaćih KUD-ova i udruga.

Komentari