GRAD LEPOGLAVA

Otvaranje novih radnih mjesta u Lepoglavi omogućila investicija od 5.000.000 eura

Objavljeno: 26.03.2021. 19:15

Zadnja izmjena: 26.03.2021. 19:15

Prema svim dostupnim informacijama talijanska tvrtka Ediltec uskoro počinje sa zapošljavanjem, jer su ovih dana u prostore tvrtke u Poduzetničkoj zoni u Lepoglavi dolaze prvi strojevi proizvodne linije.

Lepoglavska Poduzetnička zona kontinuirano se razvijala dulji niz godina i u nju je uloženo oko 15 milijuna kuna kako bi se potencijalnim investitorima omogućila sva potrebita infrastruktura za pokretanje poslovnih aktivnosti. Svakako treba spomenuti i  dobivanje IPCR certifikata koji Poduzetničku zonu u Lepoglavi svrstava u zone u koje se može ulagati. Sve to je prepoznala talijanska tvrtka Ediltec d.o.o. iz Modene koja je kupila objekt bivšeg pogona Zagorjepleta u Lepoglavi s namjerom da investira 5 milijuna eura i u njemu pokrene proizvodnju stirodura i zaposli između 25 i 30 zaposlenika.

Gradska uprava pomaže poduzetnicima

Direktor tvrtke Ediltec d.o.o., Sead Šahović je naglasio kako je, prije svega, zadovoljan odnosom gradske uprave i tvrtke TKIC d.o.o. koji su prepoznali važnost ove investicije i dostupni su mu u svakom trenutku.

- Moram naglasiti kako sam ugodno iznenađen da gradska uprava može u tolikoj mjeri pomoći privatnim investicijama, izjavio je gospodin Šehović.

 Gradonačelnik Lepoglave Marijan Škvarić posjetio je tvrtku Ediltec d.o.o. i sam se uvjerio kako pripreme za početak poslovanja teku bez zastoja.

 - Zadovoljan sam viđenim i posebno me raduje što će biti otvoreno između 25 do 30 radnih mjesta što će zasigurno pridonijeti dodatnom gospodarskom razvoju na području Grada Lepoglave. Naravno, primarni cilj nam je da obitelji ostanu u ovom lijepom lepoglavskom kraju, a Grad Lepoglava i dalje će stvarati uvjete pogodne za gospodarska ulaganja poput ovog, istaknuo je gradonačelnik Škvarić.

Sama namjera tvrtke bila je da se uredi jedan dio pogona, no donesena je odluka kako će cijeli prostor bivše tvrtke biti uređen i iskorišten. Ovih dana dolaze i prvi strojevi proizvodne linije i sve ide po planu kako bi što prije krenula proizvodnja stirodura.

Komentari