općina bednja

Otvoren Dječji vrtić Zibeljko, u vrtićke prostore prvi put ušlo 45 mališana

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 23.11.2020. 19:40

Zadnja izmjena: 23.11.2020. 19:45

Na radost mališana i njihovih „teta“, roditelja, ali i ostalih mještana, u Bednji je u ponedjeljak službeno s radom počeo Dječji vrtić „Zibeljko“.

Vrijednost radova koje je obavila tvrtka MDK Građevinar iz Velikog Trgovišća je 7.333.186,63 kuna, a kako poručuju iz Općine, riječ je o jednom od financijski najjačih, kapitalnih projekata u Općini Bednja. Većinu sredstava za vrtić – čak 4,79 milijuna kuna, odnosno 85 posto – Općina Bednja povukla je iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova, dok je preostalih 15 posto sredstava osigurala Republika Hrvatska.

Prema riječima načelnika Damira Poljaka, otvaranje vrtića u Bednji jedna je od temeljnih mjera koje aktualna općinska vlast veže uz demografsku politiku jer će dječji vrtić mladim obiteljima omogućiti da sigurnije mogu planirati budućnost i da ostanu živjeti u rodnoj Bednji. – Ovo je povijesni trenutak za Općinu Bednju i za našu demografsku politiku jer nakon gotovo pola stoljeća, općina Bednja dobiva dječji vrtić. Ovu staru školu koja je naša kolijevka školstva, Općina Bednja je kroz dvije godine pretvorila u prekrasno zdanje. uz pomoć sredstava Europske unije. Ukupna investicija je 7,3 milijuna kuna, a ako dodamo i naša sredstva kroz adaptaciju, vrijednost cijelog projekta je 7,8 milijuna kuna – rekao je načelnik Damir Poljak.

Vrtić može primiti 45-ero djece u dvije odgojno-obrazovne skupine – jednu jasličku, a drugu mješovitu. Cijena dječjeg vrtića je 1.450 kuna, ali Općina Bednja sufinancira boravak djece u vrtiću s 50 posto za prvo dijete, 70 posto za drugo te 80 posto za treće dijete, dok četvrto dijete iz obitelji vrtić polazi besplatno.

Komentari