naselje luka ludbreška

Otvoren novi kružni tok u Općini Sveti Đurđ

Objavljeno: 24.10.2016. 08:41

Foto: Varaždinska županija

U naselju Luka Ludbreška u Općini Sveti Đurđ svečano je otvoren novi kružni tok, u vrijednosti od 550.000,00 kuna.

Uz načelnika Općine Sveti Đurđ Josipa Janya, te predsjednika Općinskog vijeća Zorana Kunića, otvorenju su prisustvovali i zamjenik župana Varaždinske županije Alan Košić, saborska zastupnica Božica Makar i ravnatelj ŽUC-a Tomislav Osonjački.

Zamjenik župana posebno je istaknuo zadovoljstvo što Luka Ludbreška dobiva prometno rješenje kojim će se povećati sigurnost prometa.

-  Ovakvim prometnim rješenjem izbjeći ćemo nesreće i to su projekti koje treba nastaviti u cijeloj Varaždinskoj županiji u suradnji s policijom koja treba odrediti koja su raskršća kritična. Čestitam načelniku na ovoj investiciji i svaka pohvala za izgradnju ovog kružnog toka  - rekao je zamjenik župana.

Načelnik Općine Sveti Đurđ Josip Jany u svom govoru se zahvalio Županijskoj upravi za ceste i Varaždinskoj županiji na dosadašnjoj kvalitetnoj suradnji.

- Jedan od projekata koje smo si zacrtali na početku mandata bio je upravo ovaj kružni tok u Luki Ludbreškoj te spojna cesta do Karlovca. Zahvaljujem se svima koji su prepoznali važnost izgradnje toka, ali i uređenja prometnica u našoj Općini- dodao je načelnik.

Od sredstava potrebnih za izgradnju kružnog toka veći dio, od pola milijuna kuna investirala je Županijska uprave za ceste, dok je Općina Sveti Đurđ iz svojeg proračuna izdvojila 50 tisuća kuna.

Komentari