VARAŽDINSKA ŽUPANIJA

Otvorena izložba fotografija „Tako lijepa i bogata, naša… Varaždinska županija“

Objavljeno: 04.12.2021. 15:01

Zadnja izmjena: 04.12.2021. 16:54

Osim u čaroliji adventa, u prigodno ukrašenom atriju Županijske palače na Franjevačkom trgu u Varaždinu posjetitelji od danas mogu razgledati izložbu fotografija „Tako lijepa i bogata, naša… Varaždinska županija“.

Izložene su 24 fotografije koje prikazuju ljepote županije, a koje su pristigle na natječaj u organizaciji Radio Megatona i pod pokroviteljstvom Varaždinske županije i Turističke zajednice Varaždinske županije.

- Varaždinska županija spada među prostorno manje županije u Hrvatskoj, no kad pogledamo sva prirodna i kulturna bogatstva koja imamo, vidimo koliko smo zapravo veliki. I sam volim šetati prirodom i fotografirati, pa vidim da su autori izloženih fotografija doista uspjeli u tome. – rekao je župan Anđelko Stričak na otvorenju izložbe.

Na natječaj „Tako lijepa i bogata, naša… Varaždinska županija“ pristiglo je ukupno 119 radova, od kojih su 24 najbolja izabrali članovi žirija. Najboljom su proglasili fotografiju „Snježno kraljevstvo“ Luke Barile, koji je nagrađen boravkom u kući za odmor. Posebna priznanja i utješne nagrade dobilo je troje autora, Zoran Stanko s fotografijom „Jesenja magla – Ivanec“, Tea Migač s fotografijom „Tikve“ i Antonio Šebrek s radom „Brežuljak i crkva u maglovitoj idili“.

Izložba fotografija može se razgledati sve do 18. prosinca.

Komentari