hep i grad ivanec

Otvorena prva HEP-ova električna punionica u Ivancu

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 27.08.2020. 13:32

Zadnja izmjena: 27.08.2020. 13:33

Na novouređenom parkiralištu iza Poslovnice FINA-e, danas je i službeno otvorena prva HEP-ova punionica električnih vozila u Ivancu. Projekt je realiziran u suradnji HEP-a i Grada Ivanca pa su tim povodom punionicu u rad simbolično pustili gradonačelnik Milorad Batinić i direktor HEP ODS Elektre Varaždin Zdenko Đula.

Ova punionica omogućava dva načina punjena – na izmjeničnu (22 kW) i na istosmjernu struju (50 kW), a ukupna vrijednost ove investicije je oko 400.000 kuna.Njome HEP nastavlja s provedbom svog razvojnog projekta e-mobilnost započetog 2015. godine, u sklopu kojeg je na području Varaždinske županije dosad postavio 14 AC/DC punionica, dok ih je na području cijele Hrvatske postavljenoviše od 200. 

Gradonačelnik Batinić podsjetio je da je Grad, kada je projektirao i uređivao novo parkiralište iza FINA-e, za električnu punionicu predvidio poseban prostor.   Za potrebe parkiranja vozila koja će dolaziti na punjenje Grad je ustupio dva parkirna mjesta i ona su u međuvremenu na odgovarajući način iscrtana i označena. Ovime je vlasnicima električnih vozila omogućeno korištenje e-punionice u najstrožem gradskom centru, što je posebno važno s obzirom na predstojeće preuređenje gradske špice u zonu za pješake. Usto, to je sadržaj koji u eri razvoja i popularizacije energetski učinkovitih vozila sve više postaje dio naše svakodnevice, a što će se tek vidjeti u godinama koje su pred nama – poručio je M. Batinić. 

 

Komentari