ne propustite

Otvorene su prijave za Makerthon 2022., uskoro i otvorenje događaja

Objavljeno: 28.11.2022. 18:50

Zadnja izmjena: 28.11.2022. 19:02

Makerthon je natjecanje u izradi inovativnog rješenja kojem je cilj oblikovanje fizičkog proizvoda kojim bi se riješio neki problem.

Sudionici imaju prilike razvijati rješenje ili proizvod u prostoru Makerspace-a te pritom mogu koristiti svu opremu i alate (elektroniku, 3D printer, 3D skener, laser, CNC i ručne alate) kao i potporu stručnih mentora. Cilj ovakvog tipa natjecanja je poticanje kreativnog razmišljanja i inovacija, umrežavanje te pristup poslodavcima i talentima. Prijave su otvorene do 7.12.2022. te je potrebno popuniti obrazac za prijavu na web stranici.

Rješenje može biti ponuđeno za jedan dio ili cjelokupnu komponentu. S obzirom na to da je Makerthon otvoren za sve, sudionici imaju prilike razvijati rješenja na više razina, shodno stečenim znanjem i vještinama:

  1. Razrađen projekt bez tehničkog rješenja ili finalnog proizvoda (elaborirana i dokumentirana ideja bez tehničkog rješenja)
  2. Tehničko rješenje (dokumentirano tehničko rješenje bez fizičkog proizvoda)
  3. Razvijena jedna komponenta fizičkog proizvoda (dizajn, elektronika, software)
  4. Kompletan proizvod sa svim komponentama (prototip fizičkog rješenja)

Makerthon 2022. započinje 1. prosinca 2022. godine „Kick-off“ eventom u Tehnološkom parku Varaždin. Na svečanoj ceremoniji otvaranja događaja predstavit će se i problemski zadatak s kojim će se natjecatelji suočiti.

Komentari