međimurska županija

Otvoreno Porcijunkulovo 2023., slavlje tradicije i ponos Međimuraca

Objavljeno: 30.07.2023. 09:41

Zadnja izmjena: 22.08.2023. 12:17

U zgradi Scheier, u petak 28. srpnja svečano je otvoreno Porcijunkulovo 2023., najveća ljetna manifestacija Čakovca i Međimurja, koju iz godine u godinu posjećuje sve veći broj posjetitelja iz drugih dijelova Hrvatske kao i inozemstva.

Porcijunkulovo raste i biva sve popularnije te će i ove godine ponuditi obilje programskog sadržaja, uz mnogo zabave za sve generacije. No, u srcu čakovečkog proštenja čuva se mjesto za tradiciju i vjeru. Uz duhovni sadržaj u crkvi sv. Nikole biskupa, do samog blagdana Gospe od Anđela, u srijedu, 2. kolovoza, vrijedne Međimurke i Međimurci predstavit će tradicijsko nasljeđe, različite proizvode iz kućne radinosti te s obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava.

- Od danas pa do iduće srijede, Čakovec je središte kulturnog, zabavnog i vjerskog života sjeverozapadnog dijela Hrvatske. Počinje još jedno Porcijunkulovo, a svi zajedno pobrinuli smo se da i ove godine zadovoljimo ukuse i okuse svih generacija Čakovčana i onih koji će ove posljednje srpanjske i prve kolovoške dane doći u Čakovec i prošetati gradskim ulicama. Kako kod organizacije takvih velikih događanja uvijek imate nepredviđene okolnosti. Skromnim franjevačkim proštenjem počela je manifestacija koja je danas izrasla u događanje koje u naš grad privlači posjetitelje iz svih dijelova Hrvatske i okolnih zemalja. Bez obzira na raznovrsni program, namijenjen svim građanima, vrhunac ovog, kao i svih prethodnih proštenja bit će 2. kolovoza, za blagdan Gospe od Anđela -  rekla je gradonačelnica Ljerka Cividini.

Porcijunkulovo već tradicionalnoj ima svoju glazbenu priču, koja iz večeri u večer okuplja velik broj poklonika određenog muzičkog pravca. Koncertni program, koji se ove godine odvija na velikoj pozornici postavljenoj nadomak Sportsko-rekreacijskog centra Mladost, tako je prvog dana održan koncert Petra Graše, danas 29. srpnja na pozornicu izlazi druga zvijezda hrvatske estrade Vanna, a 30. srpnja na rasporedu je sastav Eurocubans. U ponedjeljak, 31. srpnja nastupa Željko Bebek, potom, 1. kolovoza Crvena jabuka, a Porcijunkulovo se zatvara 2. kolovoza uz koncerta Tomislava Bralića i klape Intrade. Svi koncerti započinju u 21:30.

Komentari