GRAD NOVI MAROF

Foto - Otvoreno sportsko igralište u Gornjem Makojišću

Objavljeno: 05.09.2021. 18:48

Zadnja izmjena: 05.09.2021. 18:53

Malonogometnim turnirom 11 ekipa i druženjem mještana i gostiju, u Gornjem Makojišću u nedjelju je otvoreno novoizgrađeno sportsko igralište, investicije Grada Novog Marofa.

Gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač podsjetio je da je to bilo obećanje mještanima Gornjeg Makojišća.

– Iako oni imaju jedno specifično igralište, pješčano, na vrhu brega, ali ono nije asfaltno igralište i manjih je dimenzija, ovdje smo otkupili zemljište od nekoliko privatnih vlasnika i napravili igralište. Drago mi je da su se dečki organizirali i napravili turnir. Mislili su za početak manji, ali evo 11 ekipa se odazvalo. Nadam se da će se ponovo reaktivirati sportsko društvo u Makojišću – rekao je Jenkač na otvorenju igrališta.

Vrijednost izgradnje novog sportskog igrališta u Gornjem Makojišću je više od 400.000 kuna s opremom, što je u potpunosti gradska investicija. Jenkač je istaknuo da je ovo sam nastavak ulaganja u sportsku infrastrukturu na području Grada Novog Marofa.

– Kad se vidi ovoliko ljudi, druženje, djeca na igralištu, mladi koji su izrazili želju da naprave ekipu za turnire, nema sumnje da je ovo jako dobar potez za ovaj dio Grada Novog Marofa – zaključio je gradonačelnik Jenkač.

Komentari