čestitamo

Ova vatrogasna društva iz naše županije dobila su nagradu 'Najpothvat u vatrogastvu'

Objavljeno: 06.05.2023. 09:45

Zadnja izmjena: 06.05.2023. 11:49

Foto: Arhiva (Prometna nesreća u Breznici u kolovozu 2022. godine)

U Državnoj vatrogasnoj školi u Zagrebu danas je svečano obilježen Dan vatrogastva i Dan svetog Florijana, zaštitnika svih vatrogasaca.

Obilježavanje je bila i prigoda za uručenje nagrada za životno djelo u vatrogastvu: Povelje i plakete s likom Gjure Stjepana Deželića, Povelje i plakete s likom Mirka Kolarića te nagrade za Najpothvat u vatrogastvu. Tako su tim povodom Javna vatrogasna postrojba grada Varaždina, Dobrovoljno vatrogasno društvo Novi Marof, Dobrovoljno vatrogasno društvo Breznički Hum, Dobrovoljno vatrogasno društvo Varaždinske Toplice, Dobrovoljno vatrogasno društvo Šćepanje i Dobrovoljno vatrogasno društvo Radešić iz Vatrogasne zajednice Varaždinske županijeprimili nagradu "Najpothvat u vatrogastvu" za intervenciju spašavanje unesrećenih iz autobusa na autocesti A4.

Podsjetimo, intervencija je obavljena 6. kolovoza 2022. godine kada je JVP Varaždin zaprimila dojavu o prometnoj nesreći autobusa poljskih registarskih oznaka na A4 67 km u smjeru Zagreba, Komin-Breznički Hum. Do nesreće je došlo uslijed slijetanja autobusa sa ceste, uslijed čega je 12 osoba poginulo, dok je 31 osoba ozlijeđena. 

Komentari