općina petrijanec

Ovaj vatrogasac iz Petrijanca dobio je najviše odlikovanje Hrvatske vatrogasne zajednice

Objavljeno: 23.12.2021. 18:45

Zadnja izmjena: 24.12.2021. 08:07

U Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski u Zagrebu održana je svečanost povodom 145 godina postojanja Hrvatske vatrogasne zajednice, prilikom čega je petrijanečki vatrogasac Zvonko Mikac primio Povelju i plaketu s likom Gjure Stjepana Deželić.

Proslavi su, između ostalih, prisustvovali najviši državni dužnosnici - predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović, predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković, potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, ravnatelj Ravnateljstva civilne zaštite Damir Trut i glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković.

Svečanost je bila i prilika za dodjelu najviših vatrogasnih odlikovanja, odnosno povelja i plaketa s likom Gjure Stjepana Deželića, koju je primio i vatrogasac iz Petrijanca Zvonko Mikac. On je članom Dobrovoljnog vatrogasnog društva Petrijanec postao još 1956. godine, a uz brojne uspjehe razvija jako dobru suradnju s društvima iz susjedne Republike Slovenije. Svojim radom nastavio je obiteljsku tradiciju u vatrogastvu te potaknuo i nasljednike u obitelji da se počnu baviti ovim pozivom, što obitelj Mikac svrstava među najbrojnije u povijesti DVD-a Petrijanec.

Komentari