2. MUŠKA KOŠARKAŠKA LIGA SJEVER

Ovaj vikend košarkaši počinju s natjecanjima u 2. muškoj ligi Sjever koja bi ove godine trebala biti vrlo izjednačena

Objavljeno: 19.10.2018. 17:18

Zadnja izmjena: 19.10.2018. 17:45

Ove sezone 2. muška liga Sjever je brojnija te time i zahtjevnija, ali i puno bolja i kvalitetnija u odnosu na prošlu. Treba podsjetiti da su tu sada i dvije košarkaške ekipe koje su prošle sezone igrale A1 ligu.

Trener KK Vindija Dražen Cesar ovako je podijelio klubove koji ode godine nastupaju u 2. ML Sjever. -Kategorizirao bi ligu u tri razine kvalitete. Grafičar, Podravac, Međimurje i Koprivnica prva kategorija, Bjelovar, Ivančica i Labrada druga te Radnik, Virovitica i Vindija treća.Iz svake razine po jedan klub može gore ili dolje i pretpostavljam da će netko biti i iznenađenje lige, dodao je Cesar.

- Što se tiče nas imamo dosta studenata koji dolaze petkom te četiri, pet revitalizirana igrača, stoga trebamo biti oprezni u trenažnom procesu. Zato će nam trebati i malo više vremena da igrače dignemo na natjecateljsku razinu, uhvatimo ritam, da se uigramo a da se dodatno ne ozljedimo. Moj osobni cilj je da igramo kvalitetnu košarku u oba smjera, da smo prepoznatljivi i odgovorni prije svega prema samom sebi i ekipi, da se međusobno poštujemo i cijenimo, i u konačnici da smo prava klapa u pobjedi i porazu. Koliko ćemo u tome uspjeti, vrijeme će pokazati. Imperativa nema, idemo iz utakmice u utakmicu pa do kuda nas to odvede, najavio je Cesar.

Najava 1. kola

Parovi 1. kola 2. ML Sjever su:

  • KK IVANČICA Ivanec – KK LABRADA 1971-ŽURKO Trakošćan odigrati će se u nedjelju, 21. listopada u dvorani Srednje škole u Ivancu  s početkom od 19:00 sati.
  • KK RADNIK Križevci – KK  VINDIJA Varaždin odigrati će se u nedjelju, 21. listopada u dvorani OŠ „LJ.MODEC” u Križevcima s početkom od 14:00 sati.
  • KK PODRAVAC Virje – KK MEĐIMURJE Čakovec odigrati će se u nedjelju, 21. listopada u dvorana SŠD u Virju s početkom od 17:00 sati.
  • KK BJELOVAR Bjelovar – KK  VIROVITICA Virovitica odigrati će se u nedjelju, 21. listopada u dvorani 1. OŠ u Bjelovaru s početkom od 16:00 sati.
  • KK GRAFIČAR Ludbreg – KK  KOPRIVNICA Koprivnica odigrati će se u nedjelju, 21. listopada  u dvorani OŠ Ludbregs početkom od 17:00 sati.

Ekipa KK Vindija nakon pauze ponovo igra u ovoj ligi, trenutno je cilj postaviti ekipu, a trener Dražen Cesar ovako vidi šanse Varaždinaca u 1. kolu.

- Radnik je ekipa koja pretežno igra “small ball”. Stoga svoju igru bazira najviše na individualnim prodorima i šutu za tri poena, tu prednjače  Nervo, Jukić, Troha te jedan od najboljih kadeta Hrvatske Svoboda. Ukoliko se doslovce spustimo u stavu i ne dozvolimo im prodore, oduzmemo im ili minimiziramo lagane šuteve, napravili smo veći dio posla. Igrači će biti upoznati sa svim detaljima, znači nema potrebe testiranja i ako primjenimo dogovoreno ići ćemo zadovoljni kući. Radnik nam je ekipa po mjeri, igraju puno bolje kod kuće nego vani ali vjerujem u dobru igru i dobar rezultat, optimističan je Cesar.

Komentari