krajem siječnja

NOĆ MUZEJA 2020 Evo koje muzeje možete posjetiti u Varaždinskoj županiji

Objavljeno: 09.01.2020. 09:34

Zadnja izmjena: 09.01.2020. 09:44

I ove će se godine održati Noć muzeja, i to u petak 31. siječnja. Tema ovogodišnje Noći muzeja su velike obljetnice hrvatskih muzeja.

Ovo će biti 15. po redu Noć muzeja, manifestacija koja u početku krenula s nekolicinom zagrebačkih muzeja, da bi se na kraju pretvorila u nacionalnu manifestaciju. U manifestaciju se svake godine priključuju i muzeji iz Varaždinske županije.

  • Ivanec

Muzej planinarstva Ivanec svoje će vrata imati otvorena od 18 do 23 sata.Posjetitelje ivanečkoga muzeja očekuje otvorenje izložbe Od „stare škole“ do suvremenog muzeja, predstavljanje povijesti školstva u Ivancu, izvedba kratke komedijske predstave ivanečkih osnovnoškolaca, interaktivni kviz te već tradicionalno druženje ispred muzeja.

  • Varaždinske Toplice

 Zavičajni muzej biti će otvoreni od 17 do 20 sati, a moći će se razgledati stalna postava arheološkog lokaliteta Aquae Iasae i izložbe u Galeriji "Toplissa". Uz to, organizirano je je predavanje u Kino dvorani " Leskovečka Glažuta - od legende do arheoloških tragova", nakon čega slijedi prigodno druženje.

  • Varaždin 

Muzej hrvatskog vatrogastva i ove će godine svoja vrata otvoriti posjetiteljima, i to od 18 - 23 sata. Centralno događanje biti će otvaranje izložbe "Što ostaje kad intervencija završi?". Kroz oštećenu opremu i priče o teškim intervencijama, građanima će približiti opasnosti s kojima se vatrogasci svakodnevno susreću. Uz to, moći ćerazgledati stalnu postavu muzeja i popričati s vatrogascima. Organizirano će biti i predavanje i radionica crtanja za najmlađe.

Gradski muzej Varaždin otvoreno će biti od 18 do 24 sata. Posjetitelji će tako moći posjetiti postavu u Starom gradu, Palači Herzer i Palači Sermage.

  • Lepoglava 

TKIC - Dom kulture će biti otvoren od 18 do 1 h, a organizirane su razne edukativne radionice u vezi izrade lepoglavske čipke, licitara i tradicijskih drvenih igrački Hrvatskog zagorja.

  • Trakošćan

Dvor Trakošćan - tamo vas od 9 do 24 sata čeka izložba Ivana Generalića iz Zbirke Malogorski, predavanje o muzejskim zbirkama Dvora Trakošćan i koncert klasične glazbe.

Komentari