11. VAFI I RAFI

Ove godine potpuno drugačiji internacionalni festival animiranog filma djece i mladih

Objavljeno: 13.05.2020. 18:15

Zadnja izmjena: 13.05.2020. 18:19

Bliži se jedanaesti VAFI & RAFI – Internacionalni festival animiranog filma djece i mladih, koji će ove godine biti održan na drugačiji način nego obično, ali prema planiranim datumima, od 1. do 7. lipnja.

Naime, organizatori su najavili realizaciju u tri dijela VAFI sekcija bit će održana prema najavljenim datumima, dok će RAFI sekcija u Rijeci, kao i projekcije pobjedničkih filmova u Varaždinu biti realizirane na jesen.

Na ovogodišnji festival pristigao je rekordan broj animiranih filmova, njih više od tisuću iz cijelog svijeta, točnije iz 85 zemalja! Ovogodišnja zemlja partner je Irska, a uz udrugu Filmsko-kreativni studio VANIMA iz Varaždina, glavni organizator festivala je treću godinu za redom i Javna ustanova u kulturi Art-kino iz Rijeke.

U sklopu VAFI sekcije gdje se natječu animirani filmovi djece i mladih u tri dobne skupine pristiglo je 317 pravilno prijavljenih filmova iz 35 zemalja svijeta. 

Televizijsko prikazivanje

Zbog specifične situacije u kojoj se svijet trenutno nalazi ovaj puta gosti neće gostovati u Varaždinu, kao što smo dosad navikli, već će svih šest službenih projekcija iz VAFI sekcije biti prikazivano u posebno pripremljenim emisijama za televizijsko emitiranje. Tako će od 4. do 7. lipnja emisije biti prikazivane na nacionalnom nivou u sklopu kanala RTL Kockica, te putem platforme RTL Play. Emitiranju se na lokalnom nivou priključuju i Varaždinska televizija (VTV), te Prva školska televizija u suradnji s Magic NET-om. Svi filmovi u konkurenciji VAFI sekcije za vrijeme trajanja Festivala bit će javnosti dostupni za gledanje i putem online platforme, a na službenim stranicama i putem društvenih mreža organizatori će osigurati live stream dijela programa.

Nakon što završe obje sekcije, pobjednički filmovi će biti prikazani u Varaždinu na javnim projekcijama koje će biti besplatne i otvorene za javnost, a u suradnji sa suorganizatorima Festivala POU Varaždin, odnosno kinom GAJ.

Sve nadolazeće informacije vezane uz Festival možete pratiti na službenim internetskim stranicama festivala www.vafirafi.com ili na službenoj Facebook stranici.

 

 

 

Komentari