ATLETSKI KLUB VARAŽDIN

Ove godine starta novi - 1. Brdski maraton “Ivanec – Grebengrad – Novi Marof”

Objavljeno: 20.01.2020. 12:18

Zadnja izmjena: 20.01.2020. 12:21

Iz Atletsko kluba Varaždin najavljuju da će se umjesto 4. brdske utrke “Ivanec – Grebengrad” održati 1. Brdski maraton “Ivanec – Grebengrad – Novi Marof”.

Utrka će se održati  24. svibnja, a staza će biti prilagođena novoj utrci. Po prvi put cilj svih utrka bit će u gradu Novom Marofu kod KC Rabuzin. Utrka je produžena s 37,8 km na dužinu maratona i iznosi točno 42 km, dok se kraća od 7,8 km sada produžena na 14 km. Za rekreativce uvedena je i utrka od 5 km.

Organizacijska promjena je ta da će ove godine svi trkači i trkačice trebati doći na preuzimanje startnih paketa u Novi Marof gdje je i cilj svih utrka, a start je u Ivancu i Završju Podbelskom, kako će biti preveženi autobusima. Start i cilj rekreativne utrke na 5 km je u Novom Marofu.

Vrlo bitna novina je još i sudjelovanje u KontinenTrail ligi – ligi od 9 utrka (100% Trail, Ban Trail, Z brega na breg, Samobor Trail, Žumberak Trail, Ogulin Trail, Ždral Trail, Barač Forest Trail) gdje će 1. Brdski maraton “Ivanec – Grebengrad – Novi Marof” biti 4. kolo. Organizatori se nadaju da će sudjelovanje u ovoj ligi privući i određen broj novih trkača i trkačica.

Komentari