Bogat program

Ove godine u Trakošćanu se ponovno organizira već tradicionalan Prvi svibanjski izlet

Objavljeno: 28.04.2016. 16:55

Zadnja izmjena: 28.04.2016. 17:00

Foto: Općina Bednja

Turistička zajednica Trakošćan - Općina Bednja u suradnji s Muzejskom ustanovom Dvor Trakošćan  i Hotelom Trakošćan i ove godine organizira tradicionalnu manifestaciju Prvi svibanjski izlet.

Tako će se na Trgu tradicijskih obrta u podnožju dvorca moći vidjeti prezentacije raznih starih obrta (lončarstva, tokarstva, kovačnica, licitari, izrada drvenih igračaka) ali i atrakcija (kuburaši, streličari i sl.).

Službeni zabavni program počet će u 11 sati nastupom limenih glazbi iz Lobora i Bednje, a nakon podneva posjetitelji će moći pratiti i nastupe kulturno – umjetničkih društava – KUD-a Josipa Genca iz Bednje, KUD-a Josipa Jedvaja iz Vrbna, KUD-a Cvetlinski zvon iz Cvetlina te Tamburaškog orkestra Biseri iz Kamenice.

Oko 14 sati u okolici dvorca zapucat će i kuburaši i to članovi Glasne kubure iz Kamenice te Prve kubure iz Višnjice, a nakon toga slijedi zabava uz nastup glazbenog sastava Kavaliri.

U Galeriji Dvora posjetiteljima je na raspolaganju obilazak izložbe slika „Obojano sjećanje“ autora Danka Merina, koja se inače otvara 28. travnja u 18 sati.

Bogata ugostiteljska ponuda, za koju će se pobrinuti hotel Coning, svima će biti dostupna u šatoru podno dvorca. Turistička zajednica poziva vas da Praznik rada svakako provedete na ugodnom obiteljskom izletu u Trakošćanu.

Komentari