prvomajsko druženje

Pripreme za 1. maj počinju već ove nedjelje u Lužecu uz 500 litara graha DVD-a Oštrice

Objavljeno: 26.04.2017. 16:37

Zadnja izmjena: 26.04.2017. 17:31

Kada se spomene proslava 1. maja – Međunarodnog praznika rada, prvotna asocijacija je zasigurno druženje u prirodi uz roštilj, grah i sličnu gastronomsku ponudu.

Stoga se već ove nedjelje možete zaputiti u Lužec, izletište kod Oštrica koje obiluje zelenilom i potocima, te ima sve predispozicije da bude idealna destinacija za druženje, razne sportske aktivnosti ili pak šetnju. Uz sve nabrojano, DVD Oštrice će ove nedjelje za sve posjetitelje pripremati grah.

Osim u Lužec, na sam 1. maj možete se zaputiti u Grebengrad, a usput svratiti u Etno park Greben koji sadrži jedinstvene kućice iz nekih prošlih vremena gdje možete odahnuti i prikupiti snagu za finalno odredište gdje će se također spremati grah.

Osim degustacije ukusnog i tradicionalnog variva, TZ Grada Novog Marofa organizira 'Stručno vodstvo kroz utvrdu Grebengrad', čiju će zanimljivu povijest predstaviti arheolog Karlo Ivanek.

Grebengrad ćete tako moći razgledati uz stručno vodstvo u 10.30 i u 12.30, a kretat će se od samog planinarskog doma. Tu je naravno i obližnji Lubenjak s kojeg se pruža prekrasan pogled, a okolica doma je uređena te prilagođena djeci, a i odraslima nudi razne sportske aktivnosti.

Komentari