što jeftinije, to bolje

Ove su nekretnine iz našeg kraja najgledanije na Njuškalu - samo jedna je iz Varaždina

Objavljeno: 22.08.2017. 12:49

Zadnja izmjena: 22.08.2017. 12:51

Foto: Njuškalo.hr

Premda svakog mjeseca objavljujemo kretanja cijena nekretnina u našem kraju - koristeći se podacima portala Njuškalo.hr - odlučili smo istražiti i koje nekretnine izazivaju najviše zanimanja potencijalnih kupaca.

Kao što svi oni koji koriste ovaj portal vjerojatno već znaju, jedan od podataka koji sadrži i svaki objavljeni oglas jest i broj pogleda. Premda pogledi ne prodaju nekretninu, ipak ta brojka dosta govori o poželjnosti predmeta prodaje. 

Samo jedna iz Varaždina

Prvo što nas je iznenadilo - i to dosta pozitivno - jest uvid da, primjerice, nekretnine u Zagrebu nisu nešto gledanije od nekretnina u našem kraju. Drugo iznenađenje donijela nam je spoznaja da je od tri najgledanije nekretnine u našem kraju samo jedna iz Varaždina. No, ako je suditi po broju pogleda u jednom danu - ona je ipak i najpopularnija. Tako je oglas o dvosobnom stanu u centru Varaždina od 58 kvadrata s cijenom od 78 tisuća samo u današnjem danu privukao 15498 pogleda. Pozicija, kvadratura, izgled stana i cijena očito su bili odlučujući faktori.

No, čini se da najopasniju konkurenciju ovom lijepom stanu prave dvije nekretnine izvan Varaždina. Ova prizemnica od 110 četvornih metara u Kelemenu danas je privukla 14722 pogleda. Čini se da je u ovom slučaju odlučujući faktor bila cijena od svega 34800 eura.

A kad se radi o ukupnom broju prikupljenih pogleda onda je trenutačno u uvjerljivom vodstvu kuća iz Gornjeg Martijanca. Kvadrature od 60 metara, s okućnicom preko 2600 četvornih metara ova je kuća dosad prikupila 23376 pogleda. Stavili smo je na 3. mjesto jer je oglas objavljen prekjučer, pa ima manje pogleda po danu od prethodna 2 primjera. Ono što je vjerojatno osobito privuklo posjetitelje portala jest cijena od svega 32000 eura.

Na kraju možemo iz ova tri primjera zaključiti da je u našem kraju prilično solidna potražnja za nekretninama, ali da - po svemu sudeći - kupce najviše privlači niska cijena nekretnina. Možemo to dodatno potkrijepiti i podatkom kako je 2. nekretnina po ukupnoj gledanosti jedna starija kuća iz Ivanca s cijenom od svega 12500 eura.

Komentari