Varaždinska građanska garda nastavlja sa, sada već tradicionalni glasnim pucnjem, na Starom gradu. Ove subote, 8. kolovoza u sklopu svečane smjene straže, točno u podne uzicu Varaždinskog topa povući će čak pet novih topnika: Ida Kolmanić, Janko Vrček, Leon Posavec, Lena Korotaj i Ian Labaš - ovogodišnji maturanti, dobitnici nagrada Ministarstva znanosti i obrazovanja, kao učenici koji su najbolje riješili ispite državne mature.

Ida Kolmanić, Janko Vrček, Leon Posavec, Lea Korotaj i Ian Labaš su ovogodišnji maturanti koji su dobili nagrade Ministarstva znanosti i obrazovanja kao učenici koji su najbolje riješili državne ispite iz mature.

Ida Kolmanić tako je dobila Nagradu Sakač jer je ostvarila maksimalni broj bodova u Informatici i Matematici, dok su ostale učenice i učenici ostvarili 100% učinke barem iz jednog predmata državne mature.

Posebno napominju iz Varaždinske građanske garde da je ovo petoro maturanata izdvojeno prema kriteriju dobivanja nagrade Ministarstva znanosti i obrazovanja. Oni su simbolični predstavnici svih učenica i učenika koji su ove godine ostvarili iznimne rezultate na ispitima državne mature. "Doista je mnogo naših mladih sugrađana koji su postigli izvanredne rezultate, te ispite državne mature riješili sa odličnim uspjehom. Žao nam je što ih sve na možemo pobrojati, ali smo sigurni da će pojedinci iz ove generacije maturanata, prije ili kasnije, stati uz Varaždinski top, jer njihovo vrijeme tek dolazi.

U ime Varaždinske građanske garde čestitamo svim odlikašicama i odlikašima, njihovim roditeljima i skrbnicima, te im želimo puno uspjeha na upisima za odabrane fakultete. Uvjereni smo da će te i na fakultetima briljirati." poručuju iz Varaždinske građanske garde.

Komentari

04.08.2020. 17:56h Zadnja izmjena: 06.08.2020. 08:08